Ha kimondtad a boldogító igent- és tartani szeretnéd a hagyományt, hogy megőrzöd az esküvői tortád felső szintjét??? Most kiderül, hogy mit kell ehhez tenned...
Főleg az amerikai filmekben láthattad, hogy az ifjú pár félreteszi az esküvői torta felső szintjét az első házassági évfordulóra, de akár csak egy vagy két szeletet is megőrizhetsz a következő technikával...
-
Hogyan válaszd meg a legfelső szint ízét:
Néhány íz jobban megőrizhető, mint mások. Például: a répatrota állaga és íze sokkal jobban megmarad a fagyasztás után, mint a friss gyömülcsökkel díszített édességeké.A megfelelő íz kiválasztásában nagy segítséget tud nyújtani a cukrászod, de ha nem vagy biztos benne hogy ez tetszeni fog neked, akkor kérd, hogy készítsen egy mintát, aminél ki tudod próbálni az eljárást :)
-
Bizonyosodj meg arról, hogy a torta biztonságban haza fog érkezni:
Persze a "biztonságban" kicsit túl erős kifejezés, de tudod, hogy miről beszélek.
Bizonyosodj meg arról, hogy az egyik vendéglátós elvigye a felső szintet még mielőtt Jancsi bácsi maga segítene ebben. Aztán pedig tegyétek olyan helyre, ahol véletlenül sem ülhetnek rá vagy senki sem tudja kidobni.
-
valamikor a sütinek haza is kell kerülnie:
Ha már megkérted az egyik barátodat vagy rokonodat, hogy vállalja el a szállítást, szükség lesz arra, hogy gyorsan szállításképessé váljon a torta.
Ehhez le kell szednetek a díszítéseket, majd be kell tenni a tortát néhány órára a mélyhűtőbe, hogy legyen ideje megfagyni. Ez után be kell csomagolni három vagyn égy réteg fóliába, hogy rendesen védjen. Olyan szorosan csomagoljátok, ahogy csak lehetséges. Ígyy meg tudjátok akadályozni, hogy a szintet jégkristályok borítsák mikor kiveszitek a fagyasztóból.
Ha már jól be van csomagolva, tegyétek még be egy légmentes fagysztózacskóba.
-
Találd meg a tökéletes helyet, a trota tárolására:
Összenyomva egy csomag fagyasztott borsóval, nem a legjobb megoldás, bár ezt biztos eddig is tudtad :)
Ezen kívül adj a mélyhűtőtasakhoz valami plusz védelmet vagy dekorációt (mondjuk egy meghívót ) így fel fogod ismerni a tasakot és nem nem fogod kiolvasztani véletlenül egy vacsira. Ha mindezt már megtetted, csomagold be az egészet mégegy fóliába (mert fő a biztonság!!!) és tedd be a mélyhűtőbe.
Apropó: a vajas piskóta kicsit elnyeli az ízeket, szóval ne tedd a tortát a csípős paprika mellé!!!
-
Hagyd hogy kiovadjon magától:
Azt tervezed, hogy az első házassági évfordulótokon eszitek meg a tortát?
Vedd ki a fagyasztóból egy nappal előtte és hagyd kiolvadni a hűtődben egy napon keresztül. Az évforduló napján pedig, szedd le a csomagolást és egy órán át hagyd az asztalon, így az olvadás szobahőmérsékleten fejeződik be.
Sok boldogságot az elfogyasztásához!
Megosztás a facebookon